ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Резніков: "Обмеження пересування є вимушеним заходом для порятунку життя наших громадян"

"Це протипандемічний захід, сьогодні найефективніший для зниження і запобігання захворюваності".

Резніков: "Обмеження пересування є вимушеним заходом для порятунку життя наших громадян"
Фото: Макс Левин

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій робить усі можливі кроки на випередження для запобігання проблемам під час тимчасових обмежень на пересування через КПВВ для жителів тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр-міністр з питань реінтеграції ТОТ Олексій Резніков, повідомили в пресслужбі міністерства.

"Щойно почалося обговорення рішень про можливе введення обмежень на перетин лінії зіткнення через КПВВ, Мінінтеграції відразу вийшло з ініціативою зупинити дію вимоги для ВПО підтверджувати фактичне перебування на підконтрольній території протягом 60 днів. Ми розуміємо, що це переважно пенсіонери, які в групі ризику і є вразливими до коронавірусу. Зараз рішення про скасування цієї вимоги вже прийнято. Людям не потрібно вчиняти жодних додаткових дій, пенсії і соціальні допомоги нараховуватимуть автоматично і в повному обсязі, ці гроші можна буде вільно отримати після карантину або користуватися банківською карткою - безготівковими коштами, банківські карти в жодному разі не блокуватимуть", - пояснив Резніков.

Він зазначив, що обмеження пересування - це критично необхідний, вимушений і тимчасовий захід, покликаний стримати поширення епідемії коронавірусу, який найнебезпечніший для літніх людей.

"Ми бачимо, що інші країни вводять ще жорсткіші обмеження. Але зараз вважаємо, що необхідно хоча б обмежити пересування людей по країні. Це протипандемічний захід, сьогодні найефективніший для зниження і запобігання захворюваності. Саме для реалізації права на життя і зниження ризику його втратити запропоновано тимчасове обмеження пропуску через КПВВ. І що пізніше ці обмеження вводять, тим вони жорсткіші, оскільки може бути більше жертв і знадобиться більше зусиль, щоб стримати", - підкреслив Резніков.

Він зазначив, що для оперативної реакції на складні випадки Мінінтеграції перебуває в контакті з органами влади на місцях, поліцією, прикордонниками і військовими.

Нагадаємо, Україна з 00:00 понеділка, 16 березня, закрила майже половину пунктів пропуску та пункти контролю на державному кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram