ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Партія тестів на коронавірус сьогодні прибуде в Україну

У МОЗ розповіли, за якою схемою повинні діяти лікарі "швидкої" під час підозри на COVID-19.

Партія тестів на коронавірус сьогодні прибуде в Україну
Фото: Lb.ua

В Україну в неділю, 22 березня, літаком прибуде партія тестів на коронавірус. Про це повідомили в МОЗ.

Йдеться про два види тестів: ПЛР і тести експрес-діагностики.

"Експрес-тести будуть використовуватися бригадами екстреної допомоги для "санітарного сортування", тобто у випадку, якщо працівник екстреної допомоги прибуває до людини, у якої підвищена температура і є підозра на коронавірусну хворобу, медики повинні зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі", - йдеться в повідомленні.

Якщо спрацьовує тест на грип, лікарі вживатимуть відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі повинні взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання і вживати необхідних протиепідемічних заходів, зазначили в міністерстві.

Однак, навіть якщо обидва тести - і на грип, і експрес-тест на коронавірус - покажуть негативний результат, в умовах загальнонаціонального карантину людина все одно повинна дотримуватися режиму самоізоляції наступні 14 днів.

У відомстві додали, що в регіонах лабораторії вже проводять тести ПЛР. Додатково до цих тестів цього тижня в Україні з'являться ще 11 апаратів для ПЛР-діагностики. Це розширить кількість точок в країні для діагностики захворювань на коронавірус, повідомили в МОЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram