ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глава МОЗ Ємець заявив, що всі нардепи повинні пройти експрес-тест на коронавірус перед позачерговим засіданням

Він закликав Раду проголосувати за введення надзвичайного стану.

Глава МОЗ Ємець заявив, що всі нардепи повинні пройти експрес-тест на коронавірус перед позачерговим засіданням
Илья Емец

Глава Міністерства охорони здоров'я України Ілля Ємець закликав народних депутатів проголосувати за введення надзвичайного стану в Україні через коронавірус. Про це повідомили в Telegram відомтства.

"Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав народних депутатів проявити силу волі, не бояться, а заради порятунку українців зібратися і проголосувати за впровадження надзвичайного стану. Попередньо всі депутати повинні пройти експрес-тестування на коронавірус", - йдеться в повідомленні.

Раніше Ємець вже заявляв, що підтримує введення надзвичайного стану на території України. На його думку, такі заходи необхідно було вжити з початку виявлення COVID-19 в Україні, що допомогло б уникнути такого поширення.

Нагадаємо, що надзвичайний стан можуть вводити тимчасово (від 30 до 60 днів) по всій території України або в деяких областях за умови виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру загальнодержавного рівня, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, створюють загрозу життю і здоров'ю громадян, або при спробі захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України та ін. Цей правовий режим дає додаткові повноваження органам влади і місцевого самоврядування. І, що важливо, дозволяє обмежувати конституційні права громадян і юридичних осіб.

Установлюється особливий режим в'їзду і виїзду, а також обмеження свободи пересування по території, де вводиться надзвичайний стан; обмеження руху транспортних засобів та їх огляд; посилення охорони громадського порядку і об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства; забороняється проведення масових заходів, страйків; можливе примусове вилучення (або відчуження) майна юридичних і фізичних осіб.

Джерела LB.ua в "Слузі народу" раніше повідомили, що Верховна Рада планує найближчим часом зібратися на позачергове засідання для голосування за Указ президента про введення надзвичайного стану в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram