ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Нові випадки COVID-19 в Івано-Франківську пов'язані з померлою жінкою

Один пацієнт хворіє легко, двоє інших - в стані середньої тяжкості.

Нові випадки COVID-19 в Івано-Франківську пов'язані з померлою жінкою
Фото: Lb.ua

В Івано-Франківській області 22 березня виявили ще трьох осіб з коронавірусною інфекцією. За словами мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, всі вони контактували з жінкою, яка померла від коронавірусу 17 березня.

"Вчора ввечері ми дізналися про три нових підтверджених випадки коронавірусу. Ці три особи були з Івано-Франківська. На жаль, це контактні особи тієї жінки, яка померла", - сказав він у понеділок вранці під час прямого ефіру у фейсбуці.

Він додав, що один з хворих - чоловік померлої жінки. Експрестест не виявив у нього коронавірусу, але лабораторне дослідження підтвердило, що він інфікований. "Попередній експрестест у чоловіка, який в нормальному стані і досить добре себе почуває, не показав підтвердження коронавірусу. Тільки лабораторні дослідження дали підтвердження, що він носій", - сказав мер.

Марцінків підкреслив, що стан двох інших пацієнтів - середньої тяжкості.

"І взагалі, в Івано-Франківській області немає зараз важких хворих", - підкреслив мер.

Нагадаємо, що в неділю в Україні виявили 26 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Більшість з них припали на Київ. Троє осіб інфекцією знайшли в Івано-Франківську, по одній - в Київській, Львівській і Черкаській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram