ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін встановив надзвичайну ситуацію в Донецькій, Тернопільській і Черкаській областях

Тепер в Україні вже 9 областей, в яких введено режим надзвичайної ситуації.

Кабмін встановив надзвичайну ситуацію в Донецькій, Тернопільській і Черкаській областях
Фото: пресс-служба Кабмина

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні прийняв рішення ввести режим надзвичайної ситуації в Донецькій, Черкаській і Тернопільській областях. Про це повідомляють у Telegram-каналі прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Прийняли рішення ввести надзвичайний стан у Донецькій, Тернопільській і Черкаській областях з метою запобігання поширенню COVID-19. Відповідні рішення раніше були прийняті регіональними комісіями з питань ТЕБ та НС", - повідомив прем'єр.

Таким чином, режим надзвичайної ситуації встановлено вже в дев'яти областях. Раніше його встановили в Київській, Житомирській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Дніпропетровській області та в Києві.

Нагадаємо, що найближчим часом парламент може проголосувати за введення надзвичайного стану в Україні. По всій території України або в окремих областях у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру не нижче за загальнодержавний рівень, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, створюють загрозу життю і здоров'ю громадян, або при спробі захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України та ін. Цей правовий режим дає додаткові повноваження органам влади, місцевого самоврядування. І, що важливо, допускає обмеження конституційних прав громадян і юридичних осіб.

Голова Міністерства охорони здоров'я України Ілля Ємець закликав народних депутатів проголосувати за введення надзвичайного стану в Україні через коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram