ГоловнаПолітика

Шмигаль пообіцяв підтримку бізнесу й людям, які втратять роботу через коронавірус

"Ми домовляємося з МВФ".

Шмигаль пообіцяв підтримку бізнесу й людям, які втратять роботу через коронавірус
Фото: Youtube / Кабмін

Кабінет міністрів розробляє програму підтримки бізнесу й людей, які втратять роботу через поширення коронавірусу.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у відеозверненні в неділю.

"Уряд веде переговори з європейськими партнерами щодо підтримки малого та середнього бізнесу, який постраждає від поширення COVID-19. Ми домовляємося з МВФ, кошти якого допоможуть істотно підтримати українську економіку. Розробляється програма дій уряду, у якій будуть прописані шляхи підтримки бізнесу. І один з наших пріоритетів - підтримка тих, хто втратить роботу", - сказав він.

Шмигаль звернувся до роботодавців, які керують бізнесом, від якого не залежить життєдіяльність міста, селища або села, із закликом перейти на дистанційний режим роботи або призупинити діяльність, і наголосив, що це тимчасовий захід.

"Уряд розуміє, що не може, не має права не думати про економічні наслідки. Сьогодні ми формуємо стабілізаційний фонд держави для того, щоб підтримати бізнес, підтримати людей, підтримати органи місцевого самоврядування", - сказав він.

Шмигаль висловив упевненість, що Україна подолає коронавірус, і зазначив, що натепер уже постало питання, як країна житиме після цього.

"Уряд спільно з найкращими фахівцями, науковцями, експертами, представниками бізнесу сьогодні вже розробляє програму економічного розвитку країни після епідемії коронавірусу", - додав прем'єр-міністр.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram