ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Папа Римський закликав усіх християн разом прочитати "Отче наш" опівдні 25 березня

Раніше Ватикан відпустив зараженим коронавірусом і лікарям усі гріхи.  

Папа Римський закликав усіх християн разом прочитати "Отче наш" опівдні 25 березня
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск закликав усіх християн разом прочитати "Отче наш" опівдні 25 березня.

Про це він сказав у неділю, пише Vatican News.

"У ці дні випробування, коли людство тремтить перед загрозою пандемії, хочу запропонувати всім християнам об'єднатися у зверненні до небес. Запрошую всіх глав церков і християнських громад разом з християнами різних конфесій звернутися до Всевишнього, помолившись одночасно. Запрошую разом вимовити "Отче наш" наступної середи, 25 березня, опівдні", - сказав Франциск.

Він також оголосив, що в п'ятницю, 27 березня, особисто зробить молитву з балкона собору Святого Петра. На площі не буде людей. Папа Римський зачитає Слово Боже, потім буде поклоніння Святим Дарам з повним відпущенням гріхів. Це винятковий факт, оскільки Urbi et Orbi звучить тільки на Різдво, Великдень і під час виборів нового понтифіка.

"На пандемію вірусу ми хочемо відповісти Вселенською молитвою, співчуттям і ніжністю", - додав понтифік.

Раніше Святий престол вирішив відпустити гріхи католикам, що заразилися коронавірусом, їхнім родичам, їхнім лікарям і всім, хто за ними доглядає і ризикує заразитися заради допомоги ближньому.

У постанові Апостольської пенітенціарії, яка відає індульгенціями - звільненням від гріхів при покаянні, сказано, що гріхи їм будуть відпущені без очної сповіді. Буде досить подивитися трансляцію декількох служб, читати молитви з чотками, щонайменше протягом півгодини читати Писання і бути в думках чистими від гріхів.

Церква також пообіцяла відпустити всі гріхи католикам, які помирають, якщо вони цього хочуть і якщо вони в житті регулярно вимовляли хоча б деякі молитви.

Також повідомлялося, що всі великодні богослужіння Папи Римського Франциска у квітні пройдуть без присутності вірян.

Нагадаємо, що пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 охопила майже весь світ, але найсильніше поки що вдарила по Китаю, Європі та Північній Америці. В Італії від ускладнень, спричинених хворобою, померли вже майже 5500 осіб, по всьому світу - понад 14 тисяч.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram