ГоловнаСуспільствоЖиття

УГКЦ готова за необхідності передати всі храми під госпіталі

Святослав також закликав українську владу оголосити "політичний карантин".

УГКЦ готова за необхідності передати всі храми під госпіталі
Фото: Макс Левин

Українська греко-католицька церква готова передати всі свої храми під госпіталі, якщо виникне така необхідність. Про це заявив глава УГКЦ Святослав, йдеться на сайті церкви.

"Як за часів Майдану, коли греко-католицькі храми, монастирі відкрилися і перетворилися на лікарні, на підпільні госпіталі, так якщо буде потрібно, весь церковний простір стане госпіталями, де ми будемо разом з вами рятувати людські життя", - заявив предстоятель.

За словами глави УГКЦ, священники також готові приєднатися до порятунку хворих на коронавірус, тільки їх треба навчити.

"Ми молимося за медиків і ми зробимо все, щоб не настала хвилина, коли ви, лікарі, будете вирішувати, яка людина буде жити, а яка вмиратиме через те, що у вас не буде коштів врятувати кожного, хто потребує допомоги", - сказав Святослав.

Також предстоятель закликав українську владу оголосити "політичний карантин" і не ухвалювати рішень, які вимагають всенародного обговорення, а заможних українців матеріально допомогти боротися з коронавірусом.

Нагадаємо, раніше УГКЦ дозволила в умовах карантину не ходити на служби. Святослав також застеріг від стигматизації або негативного ставлення до хворих COVID-19 або тих, у кого підозрюють цю хворобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram