ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Серед евакуйованих з Литви та Латвії українців виявили пасажирів з підвищеною температурою (оновлено)

Результати швидких тестів на COVID-19 у пасажирів показали негативний результат.

Фото: Lb.ua

Серед евакуйованих на поїзді "Чотири столиці" з Латвії і Литви українців виявили пасажирів з підвищеною температурою. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Після прибуття на столичний вокзал пасажирів не випускали з поїзда. Підвищену температуру зафіксували у 10 осіб.

Всі вони будуть докладніше перевірятися на можливу наявність коронавірусної хвороби COVID-19, вирішується питання про застосування подальших заходів.

Фото: Lb.ua

Оновлення. Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарно-епідеміологічний лікар Віктор Ляшко повідомив, що перевірку на коронавірус проходять п'ять чоловік з поїзда з евакуйованими з Білорусі та Прибалтики громадянами.

"За результатами скринінгу, який проводився прикордонниками разом з працівниками карантинно-санітарного підрозділу, були виявлені люди з підвищеною температурою. Це п'ять чоловік. Їх забрали за алгоритмом в медичний пункт. І в цьому медпункті вони проходять тестування на коронавірус", - сказав Ляшко в ефірі "112 Україна".

За даними головного санлікаря, на цей час поїзд, в якому перебуває близько 100 осіб, стоїть на санітарній стоянці.

Віктор Ляшко підкреслив, що люди, у яких виявлять вірус, будуть госпіталізовані. Рішення щодо інших пасажирів буде прийнято після отримання результатів обстеження.

Пізніше в МОЗ охорони здоров'я повідомили, що у пасажирів поїзда коронавірус не виявлено.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

"Поїзд з Риги вже прибув до Києва. Всі пасажири пройшли температурний скринінг. У п'яти осіб було встановлено підозру на COVID-19. Їм провели швидкі тести на коронавірусну інфекцію. На час їх проведення потяг залишався на санітарній зупинці", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що результати швидких тестів на COVID-19 у всіх п'яти пасажирів негативні, тобто коронавірусної інфекції не виявлено.

Усі евакуйовані підписали обов'язкову згоду на самоізоляцію, за ними буде вестися медико-санітарний нагляд.

Нагадаємо, що 20 березня "Укрзалізниця" анонсувала евакуаційний рейс з Києва до Риги (Латвія) і назад. З Риги поїзд вирушив у неділю.

Повідомлялося, що в обидва боки поїзд відправитися з пасажирами. Поїзд рейсу 31/32 також відомий як "Чотири столиці", оскільки зазвичай курсує за маршрутом Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига.

Пізніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що евакуація буде проводитися не тільки з Латвії, а й з Литви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram