ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ЗСУ підготували санітарний катер "Сокаль" для ізоляції хворих на коронавірус

Корабель стоїть біля причалу в Одесі.

ЗСУ підготували санітарний катер "Сокаль" для ізоляції хворих на коронавірус
Фото: АрміяInform

Фото: АрміяInform

Санітарний катер "Сокаль", призначений для пошуку, евакуації і порятунку постраждалих у морі, підготували для ізоляції хворих на коронавірус.

Про це йдеться в матеріалі інформагентства Збройних сил України "Армія Інформ".

На території Практичної гавані в Одесі розміщено багато кораблів, тому командування вирішило, що необхідно виділити місце для ізоляції ймовірних інфікованих. Вибрали для цього катер "Сокаль", який має відокремлену медичну частину. За потреби на катері можна буде розмістити "певну кількість хворих".

Фото: АрміяInform

Розроблено алгоритм прийому інфікованих на борт "Сокаля". Там проводитимуть огляд, забиратимуть необхідні зразки для аналізу, після чого буде прийматися рішення про подальшу тактику їхнього лікування, госпіталізації або ізоляції.

На "Сокалі" є два ізолятори: один - загальний, другий - для важких хворих. Катер обладнано душовими кабінами, операційною, де можна проводити лікувальні процедури, медичною апаратурою, що фіксує пульс, тиск, температуру. Катер забезпечений дезінфекційними засобами, а також усіма необхідними медикаментами для надання допомоги.

Фото: АрміяInform

Щоб екіпаж і хворі не ходили на загальний камбуз, на борту організовано відповідне харчування.

Нагадаємо, на 13 квітня у Збройних силах України зареєстрували 19 випадків захворювання на COVID-19. З них одна людина вилікувалася, а одна померла. На ізоляції і самоізоляції в ЗСУ перебуває 214 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram