ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

На святкування Пасхи західного обряду і Вербної неділі в храми прийшли лише 126 000 українців

Рік тому кількість становила близько 3 мільйонів.

На святкування Пасхи західного обряду і Вербної неділі в храми прийшли лише 126 000 українців
Фото: charivne.info

В Україні на святкування Пасхи західного обряду і Вербної неділі в храми прийшло близько 126 000 українців, тоді як рік тому їхня кількість становила майже 3 мільйони. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

За порушення карантинних умов під час богослужінь поліція склала адміністративні протоколи в семи областях.

"Ці цифри показують, що багато священнослужителів і парафіян усвідомлюють страшну небезпеку, яку створює епідемія коронавірусу. Щодня в нас заражаються вже не десятки, а сотні. І збори, натовпи на Великодні свята - прямий шлях захворіти самому і заразити близьких. Тому Великдень нового формату в цьому році - це справжній прояв любові до ближнього", - підкреслив президент Володимир Зеленський.

Повідомляють також, що українські церкви готуються до богослужінь онлайн, а українці вже замовили більш ніж 14 000 посилок з освяченими пасками, які доставлять цього тижня.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що поліція оформила три адміністративні штрафи щодо церковників, у храмах яких 12 квітня було скупчення людей.

Кабмін перед Великоднем посилив заборону на проведення релігійних зборів. До 24 квітня в Україні заборонені всі масові заходи, включаючи релігійні, незалежно від кількості учасників. Раніше діяв дозволений ліміт - 10 осіб.

ПЦУ рекомендувала освячувати вербу і паски в індивідуальному порядку, а служби пройдуть без мирян. УГКЦ закликала вірних не приносити великодні кошики до церкви, а освятити їх під час онлайн-трансляцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram