ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві під час карантину впав рівень оплати за комунальні послуги

Через це може виникнути недостача коштів для зарплат комунальникам.

У Києві під час карантину впав рівень оплати за комунальні послуги
Фото: Судебно-юридическая газета

У Києві після введення карантину в березні впав рівень оплати за житлово-комунальні послуги, що може призвести до нестачі грошей для виплати зарплат комунальникам. Про це на брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Водночас він додав, що на період продовження карантину в столиці діятиме пільговий період оплати.

"У нас була норма знижки 10% для тих, хто заплатить до 20 числа поточного місяця. Тепер ця знижка буде для всіх, хто заплатить до кінця місяця, але це не означає, що за комунальні послуги не потрібно платити взагалі", – повідомив він.

За словами Кличка, загальний рівень оплати за послуги ЖКГ на кінець березня не досяг і 80%.

"У порівнянні з лютим, значно менше киян сплатили за послуги", – повідомив мер Києва.

Кличко закликав платити за спожиті послуги онлайн і закликав допомагати так платити і старшому поколінню, яке звикло оплачувати послуги на пошті та у банках.

За словами директора СП "Енергозбут" комунального підприємства "Київтеплоенерго" Костянтина Лопатіна, борг киян за опалення та гарячу воду склав приблизно 2 млрд гривень, пише "Українська правда".

Нагадаємо, раніше парламент прийняв закон, згідно з із яким на період карантину не нараховуються штрафи та пеня за несплату послуг ЖКГ, послуги не можна відключити, громадян не можна виселити за несплату. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram