ГоловнаПолітика

"Рейтинг": підтримка Кличка в Києві учетверо вища, ніж у ймовірних суперників

Понад половина киян задоволені мером.

"Рейтинг": підтримка Кличка в Києві учетверо вища, ніж у ймовірних суперників
Фото: Сергей Нужненко

Чинний мер Києва Віталій Кличко має високі шанси на переобрання.

Згідно з даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", яке проводили 4–7 квітня, якби вибори мера Києва відбулися найближчим часом, за нього проголосували б 38,7% респондентів.

Імовірного кандидата від "Голосу" Сергія Притулу підтримали б 9,1% опитаних, Олександра Ткаченка зі "Слуги народу" – 8,8%, Андрія Пальчевського – 8,2%, Олександра Омельченка – 6,4%, Олександра Попова – 5,2%, Борислава Березу – 4,4%. Рейтинги інших кандидатів – менш як 4%. Не визначилися з вибором близько чверті опитаних.

Моделювання другого туру виборів показало, що Кличко перемагає всіх ймовірних суперників. У парі з Ткаченком Кличка готові підтримати 47% опитаних проти 18%, у парі з Притулою – 48% проти 20%, у парі з Пальчевським – 49% проти 19%.

54% опитаних сказали, що задоволені діяльністю Кличка на посаді мера, і 59% назвали ефективними його дії в період епідемії коронавірусу.

Водночас лідером електоральних симпатій на виборах до міської ради є партія "Слуга народу". Її підтримують 22,3% тих, хто визначився та має намір узяти участь у виборах. 18,6% таких опитаних проголосували б за партію "Європейська солідарність", 13,5% – за партію Кличка "УДАР", 9,4% – партію "Батьківщина", 7,2% – проросійську партію ОПЗЖ, 5,9% – партію "Голос", 3,8% – партію Шарія, 3,2% – партію "Сила і честь". Рейтинг інших політичних сил – менш як 3%. Вагалися з вибором близько чверті опитаних.

В опитуванні взяли участь 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews) – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження – не більш ніж 2,2%.

Нагадаємо, у 2015 році Кличко набрав у першому турі 40,6% голосів, а в другому – 64,1%.

Чергові місцеві вибори в Україні заплановані на кінець жовтня 2020 року.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram