ГоловнаПолітика

Екснардеп Артеменко став Енді Кучмою і взявся за лобізм у США

Колишнього депутата найняв Деркач.

Екснардеп Артеменко став Енді Кучмою і взявся за лобізм у США
Андрей Артеменко
Фото: politeka.net

Колишній депутат Верховної Ради Андрій Артеменко став Енді Кучмою і взявся за лобізм у Сполучених Штатах. Тепер його клієнтом є депутат Андрій Деркач.

Про це повідомило в п'ятницю видання Politico.

У публікації йдеться, що Деркач найняв лобістів Енді Віктора Кучму і Набіля Ахмада Бадера для організації зустрічей з чиновниками Білого дому і членами комітетів з міжнародних справ обох палат Конгресу США.

Як виявилося, під ім'ям Енді Віктора Кучми ховається Андрій Вікторович Артеменко, колишній депутат Верховної Ради VIII скликання, якого позбавили мандата за іноземне громадянство.

Артеменко став відомий 2017 року після того, як передав адміністрації президента США план урегулювання відносин з Росією, що передбачає передачу Криму в довгострокову оренду цій країні. Через це депутата виключили з фракції Радикальної партії, а прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом державної зради.

Згідно з деклараціями Артеменка, його син і дочка є громадянами США, а ще один син - Канади. Він також говорив, що має громадянство Канади, але нібито анулював канадський паспорт 2014 року.

Незважаючи на це в квітні 2017 року президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Артеменка, за ним було позбавлення мандата.

Того ж 2017 року Артеменко змінив ім'я та прізвище, нібито щоб воно було легшим для сприйняття американцями.

Кучма - прізвище дружини Артеменка.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram