ГоловнаПолітика

Железняк: для опору ухваленню закону про банки на главу фінкомітету Гетманцева подали заяву

Також заяву подано на Мар'яна Заблоцького.

Железняк: для опору ухваленню закону про банки на главу фінкомітету Гетманцева подали заяву
Даниил Гетманцев
Фото: finbalance.com.ua

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив про те, що на главу фінкомітету Ради Данила Гетманцева і члена комітету Мар'яна Заблоцького подали заяву за нібито правопорушення під час проведення засідання комітету, на якому розглядався "антиколомойський" закон про банки. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Є інформація, що як опір прийняттю законопроєкту в правоохоронні органи надійшла заява на главу нашого комітету Данила Гетманцева і члена комітету Мар'яна Заблоцького (який був обраний в.о. секретаря на час розгляду закону про банки в першому читанні) за нібито правопорушення під час проведення засідання комітету", - пояснив Железняк.

Він зазначив, що вважає такі дії додатковим тиском на комітет з метою зупинки прийняття законопроєкту.

Один з членів комітету розповів LB.ua, що заяву подав помічник нардепа Ігоря Палиці - соратника Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, що народні депутати запропонували більш як 16 000 поправок до так званого антиколомойського законопроєкту №2571-д про поліпшення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Ухвалення цього закону було вимогою Міжнародного валютного фонду. Фонд рекомендував Україні встановити процедурні гарантії справедливого і неупередженого судового розгляду. Без них існує ризик того, що хто-небудь з потерпілих може через суд отримати занадто велику компенсацію, яка створить величезну діру в державному бюджеті або резервах НБУ.

Законопроєкт отримав назву "антиколомойського", оскільки  він істотно ускладнить можливі спроби Ігоря Коломойського повернути собі націоналізований в 2016 році Приватбанк або отримати компенсацію за нього.

Гетманцев повідомив, що розгляд законопроєкту може затягнутися на місяць і більше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram