ГоловнаПолітика

"Голос" закликав прийняти "антиколомойський" закон перед розглядом поправок до бюджету

"Не можна голосувати за бюджет, не знаючи, чи зможемо забезпечити його фінансову частину".

"Голос" закликав прийняти "антиколомойський" закон перед розглядом поправок до бюджету
Фото: надано прес-службою партії «Голос»

Фракція "Голосу" у Верховній Раді закликала прийняти в другому читанні банківський законопроєкт №2571-д перед розглядом поправок до бюджету.

Про це сказала глава партії Кіра Рудик, пише "Інтерфакс-Україна".

"Дохідну частину держбюджету буде недовиконано – вона була недовиконаною в січні-лютому, і зараз закладається неправильно. Також немає розуміння в уряду, чи буде цей бюджет підтриманий фінансово, тому що його намагаються проголосувати до голосування законопроєкту про банки", – сказала політик.

Вона нагадала, що прийняття банківського законопроєкту – необхідна умова для укладення угоди зі МВФ.

"Ми вимагаємо голосування закону про банки перед голосуванням закону про держбюджет. Не можна голосувати за бюджет, не знаючи, чи зможемо забезпечити його фінансову частину", – підкреслила вона.

На сайті "Голосу"  говориться, що фракція готова працювати над цим законопроєктом "всі вихідні, вдень і вночі".

Також партія закликала доопрацювати поправки до бюджету, зробивши фокус на освіті, культурі й малому та середньому бізнесі.

"У тому бюджеті, який ми бачимо, МВС хотіли скоротити фінансування на 0,005 %. Вибачте, але Україна – не поліцейська держава. В умовах пандемії в центрі уваги повинні бути медики, а уряд замість цього пропонував зрізати фінансування на підвищення їхнього професійного розвитку. Зате не економили на обслуговуванні президента, забравши в нього лише 11 млн гривень із 900. Відколи у нас чиновники стали важливішими лікарів? " – відзначається в заяві.

Нагадаємо, що згідно з попереднім порядком денним на позачергове засідання виносяться сім питань, але банківського законопроєкту, також відомого як "антиколомойський", там немає.

"Слуга народу", маючи більшість мандатів у Верховній Раді, де-факто втратила можливість самостійно приймати закони. Під час попередніх позачергових засідань президентська фракція була змушена спиратися на голоси опозиційних сил, зокрема "Голосу".

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram