ГоловнаПолітика

ДБР завершило розслідування проти двох ексспівробітників МВС у справі про розгін Майдану 30 листопада

Йдеться про заступника начальника управління громадської безпеки в Києві.

ДБР завершило розслідування проти двох ексспівробітників МВС у справі про розгін Майдану 30 листопада
Побиття студентів під стеллою, 30 листопада 2013.
Фото: dsnews.ua

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування двох кримінальних проваджень у справах експравоохоронців, підозрюваних у разгоні Майдану 30 листопада 2013 року. Про це йдеться на сайті ДБР.

Йдеться про колишнього заступника начальника управління громадської безпеки ГУ МВС у Києві та колишнього заступника начальника управління - начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС у Києві.

"Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 року підозрювані з метою виконання злочинного наказу організували та забезпечили незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян. В результаті їхніх дій співробітники полку міліції особливого призначення "Беркут" і військовослужбовці внутрішніх військ МВС України витіснили близько 300 учасників мітингу від Монумента Незалежності і пам'ятника засновникам Києва в напрямках вулиць Інститутська, Архітектора Городецького і Хрещатик", - йдеться в повідомленні.

Матеріали провадження передали для ознайомлення стороні захисту, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Експравоохоронцям загрожує покарання у вигляді виправних робіт на термін до 2 років або арешт на термін до 6 місяців, або обмеження волі на термін до 5 років, або позбавлення волі на той самий термін.

Нагадаємо, в ніч на 30 листопада 2013 року "Беркут" жорстоко розігнав мітинг прихильників євроінтеграції. Офіційним приводом стала необхідність встановлювати на Майдані новорічну ялинку. Відтоді в Києві новорічні ялинки почали встановлювати на Софійській площі.

Раніше повідомлялося, що ДБР оголосило підозру ще одному колишньому керівнику підрозділу міліції у справі про силовий розгін Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram