ГоловнаПолітика

Профільний комітет Ради не встигне підготувати до другого читання "антиколомойський" законопроєкт

"Ми як комітет не готові виносити на понеділок цей законопроєкт", - зазначив голова комітету Гетманцев.

Профільний комітет Ради не встигне підготувати до другого читання "антиколомойський" законопроєкт
Фото: facebook.com/danil.getmantsev

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики не підготує до позачергового засідання парламенту в понеділок банківський законопроєкт у другому читанні.

Про це заявив голова комітету Данило Гетманцев, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми як комітет не готові виносити на понеділок цей законопроєкт", - сказав він перед початком погоджувальної ради керівників фракцій і груп.

Гетманцев підкреслив, що комітет має намір працювати швидко, і не буде затягувати підготовку законопроєкту до другого читання, однак при цьому не буде порушувати регламент роботи Ради.

"Будемо працювати у швидшому темпі, не будемо затягувати ні хвилини. Не будемо розглядати від поправки до поправки. Будемо якимось чином групувати, але при цьому я хочу, щоб ви зрозуміли: ми не порушуватимемо регламенту", - зазначив він.

Нагадаємо, 30 березня Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт №2571-д щодо вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (так званий "антиколомойський" законопроєкт), прийняття якого є однією з двох умов укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом.

Під час підготовки до другого читання законопроєкту депутати подали до нього понад 16 тис. поправок. Гетманцев раніше припустив, що розгляд законопроєкту може затягнутися на місяць і більше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram