ГоловнаПолітика

Шмигаль головам ОДА: ми повинні підготувати нові соціальні стандарти життя після карантину

"Нам необхідно максимально координувати зусилля і, враховуючи світовий досвід".

Шмигаль головам ОДА: ми повинні підготувати нові соціальні стандарти життя після карантину
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що влада повинна підготувати нові соціальні стандарти життя після жорстких карантинних заходів.

Про це йшлося на селекторній нараді з головами обласних держадміністрацій, повідомляється на сайті Кабміну.

"Постановою уряду визначено, що карантин діє до 24 квітня. Швидше за все, він буде продовжений до початку травня. І тільки тоді ми зможемо скасувати частину обмежень. Водночас, ми розуміємо, що хвороба швидко не відступить. Тому повинні підготувати нові соціальні стандарти життя після жорстких карантинних заходів: розробити нові транспортні норми, норми соціальної дистанції, перебування в закритих приміщеннях та установах. На це у нас є трохи часу. І дуже важливо працювати разом", - заявив Шмигаль.

Він наголосив, що максимально знизити навантаження на медичну систему вдалося завдяки спільним зусиллям усіх рівнів влади.

"Нам необхідно максимально координувати зусилля і, враховуючи світовий досвід, переходити до локальних карантинів у разі нових спалахів хвороби", - сказав прем'єр.

Він також закликав мерів міст продовжувати працювати спільно заради добробуту співгромадян.

"Ми розробляємо окрему програму зі створення робочих місць, і тут потрібна ваша допомога. Від вас ми чекаємо список, працівники яких робітничих професій і в якій кількості вам потрібні. Це ваша заявка на робочі руки", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, голова Київської ОДА Василь Володін заявив, що обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції потрібно посилити, інакше карантин доведеться продовжувати до осені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram