ГоловнаСуспільствоЖиття

Київська поліція почала шукати порушників карантину за допомогою дронів

На них встановлені гучномовці, які інформують про обмеження.

Київська поліція почала шукати порушників карантину за допомогою дронів
Фото: https://www.npu.gov.ua

У Києві поліція почала шукати порушників карантину за допомогою дронів. Про це інформує сайт Національної поліції.

Перше патрулювання на багатолюдних об'єктах столиці з безпілотниками поліцейські провели в суботу.

"За допомогою безпілотних літальних апаратів, на яких встановлені гучномовці, поліцейські поінформували громадян про необхідність дотримання правил карантину. Крім того, правоохоронці запустили літальні апарати над місцями, які важкодоступні для піших нарядів і автопатрулів, і де всупереч правилам карантину можуть відпочивати громадяни", - йдеться в повідомленні.

Крім того, поліцейські провели рейд на водних об'єктах Києва, під час якого патрулювали територію Оболонської набережної, Русанівської протоки та "Гідропарку".

Нагадаємо, з 4 квітня в Україні заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони (крім вигулу собак однією людиною і в разі службової необхідності). Також заборонено виходити на вулицю без документів, що засвідчують особу.

З 6 квітня заборонено перебувати в громадських місцях без одягнутих засобів індивідуального захисту - респіратора або маски (можна саморобної).

Перший штраф за прогулянку в парку виписали у Львові 4 квітня.

У той же час поліція повідомляла, що "комендантські вихідні" не забороняють людям виходити з дому, оскільки "комендантська година можлива тільки за умови НП".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram