ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський побував на ділянці розведення біля Петрівського

"Ми бачимо результат. Працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки".

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у суботу побував на ділянці розведення сил і засобів біля сіл Богданівка і Петрівське Волноваського району Донецької області.

Пресслужба Зеленського повідомила, що він ознайомився з оперативною обстановкою на цій ділянці. Йому доповіли, що останнім часом ситуація тут контрольована і спокійна.

"Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки і щоб на землі Донбасу був встановлений мир", - заявив Зеленський.  

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Перед цим він також відвідав меморіал загиблим пасажирам автобуса Златоустівка - Донецьк, який 13 січня 2015 року потрапив під обстріл із "Граду". Тоді загинули 12 людей, а ще 19 дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Крім того, Зеленський поклав квіти до пам'ятного знака герою України, майору Андрію Жуку – командиру 3-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Він героїчно загинув у Волноваському районі Донецької області в травні 2016 року, захищаючи своїх солдатів від диверсійної групи.

У ході поїздки на схід країни президент також відвідав Бердянськ, щоб ознайомитися з планами створення військово-морської бази "Схід".

"Дуже важливо мати свої кораблі в цьому місці. Адже таким чином ми захистимо наші порти, нашу торгівлю. Це пряма допомога економіці", - заявив Зеленський.

Фото: president.gov.ua

Президенту доповіли, що всі роботи з будівництва заплановано на 2020-2021 роки.

Цього року розроблять документацію про передачу об'єктів інфраструктури Бердянського порту Міністерству оборони, демонтують окремі об'єкти, проведуть експертну оцінку і зроблять проєктну документацію гідротехнічної споруди, де буде дислокуватися майбутній склад дивізіонів.

Наступного року, крім іншого, побудують причали, а також відновлять житлово-господарські та адміністративні об'єкти.    

Фото: president.gov.ua
 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram