ГоловнаПолітика

У Львові виписали перший штраф за прогулянку в парку

Порушник поводився агресивно.

У Львові виписали перший штраф за прогулянку в парку
Фото: lv.npu.gov.ua

Поліція Львова в суботу склала протокол про адміністративне правопорушення щодо 32-річного чоловіка, який гуляв у парку.

На сайті поліції говориться, що близько 13:30 у парку Високий Замок патруль зустрів чоловіка, провів з ним роз'яснювальну бесіду й розповів про нові правила карантину.

Чоловік пообіцяв, що піде додому, але через півгодини ці самі поліцейські зустріли його в іншій стороні парку. Вони попросили документи для встановлення особи, що призвело до конфлікту. Чоловік почав поводитися агресивно, нецензурно лаявся, вирвав з рук поліцейського буклет про правила карантину й напав на нього, пошкодивши форму.

У результаті порушнику виписали протокол за ст.44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). Також відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.342 КК (опір поліцейському).

Нагадаємо, що з 4 квітня в Україні заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони (крім вигулу собак однією людиною і в разі службової необхідності). Також заборонено виходити на вулицю без документів, що засвідчують особу.

Із 6 квітня набуде чинності заборона на перебування в громадських місцях без надітих засобів індивідуального захисту - респіратора або маски (можна саморобної).      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram