ГоловнаПолітика

Зеленський: влада намагається оперативно вирішити проблеми медиків

"Все бачу, чую, намагаюся максимально швидко вирішувати ваші проблеми".

Президент Володимир Зеленський заявив, що влада намагається максимально оперативно вирішувати проблеми медиків, які скаржаться на нестачу засобів індивідуального захисту та обладнання.

"Все бачу, чую, намагаюся максимально швидко вирішувати ваші проблеми", - сказав Зеленський під час чергового відеозвернення в п'ятницю, звертаючись до співробітників медичних установ.

Зокрема, президент відповів на звернення лікарів і медсестер з міста Монастириська в Тернопільській області, які кілька днів тому заявили про брехню чиновників і попросили про допомогу.

"Зараз у лікарні є чотири апарати ШВЛ, місцеве управління закупить ще, відповідний тендер розміщений на Prozorro. Співробітники забезпечені захисними костюмами і респіраторами на найближчі дні. Триває робота щодо повного забезпечення їх усім необхідним", - сказав президент.

Зеленський також відповів лікарям швидкої допомоги міста Дубно в Рівненській області, які поскаржилися на нестачу засобів індивідуального захисту.

"З Києва ми відправили 1 тисячу захисних костюмів і 6 тисяч масок, але ДОЗ Рівненщини, розподіляючи засоби індивідуального захисту, на жаль, помилився і нічого не передав екстреній медичній допомозі. Вчора питання вирішено, передано захисні костюми, і зараз лікарі швидкої допомоги забезпечені масками", - сказав президент.

Він запевнив, що надалі контролювати розподіл засобів індивідуального захисту будуть співробітники СБУ. "Притримувати, розподіляти між родичами і друзями або, ще гірше, перепродувати медичні засоби ми не дамо нікому", - сказав президент. СБУ також контролюватимуть достовірність інформації, яку передають керівники медзакладів у регіонах.

Зеленський пообіцяв, що також будуть вирішені проблеми в Одеському обласному медичному центрі.

"Раніше цей медичний заклад не був визначений як госпітальна база для лікування пацієнтів з коронавірусом. Розширюючи список, було прийнято рішення додати цю установу. Але зараз на його базі не відбувається прийом пацієнтів з підозрою на Covid-19 і лікування хворих. Ми розуміємо всі наявні там проблеми. Туди вже доставлені респіратори і захисні костюми, а склад медичних співробітників буде посилений", - сказав президент.

"Варто визнати, що сьогодні, на превеликий жаль, ми пожинаємо плоди знущань над українською медичною системою всі попередні роки. Тому щодня і цілодобово ми працюємо над тим, щоб у наших медиків були всі необхідні кошти та обладнання", - сказав Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram