ГоловнаПолітика

Голова ДАБІ заявив про спроби дискредитувати реформу містобудування в регіонах

ДАБІ, за його словами, вже готова до ліквідації.

Голова ДАБІ заявив про спроби дискредитувати реформу містобудування в регіонах
Фото: kremenchug.ua

Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Юрій Васильченко заявив, що йому відомо про підготовку провокацій у територіальних органах ДАБІ, за допомогою яких спробують дискредитувати урядову команду, реформу містобудування і президента Володимира Зеленського.

Про це він повідомив у відеозверненні на офіційному сайті ДАБІ.

"Так сталося, що старт великої реформи містобудування, якої Україна чекала вже багато років і яку представив Президент Володимир Зеленський, збігся з приходом в Україну епідемії коронавірусу. Однак це не повинно заважати нам рухатися вперед. Разом з тим, мушу з жалем констатувати, що зараз є відверті спроби саботажу. Нам стало відомо, що готуються провокації в територіальних органах ДАБІ. За допомогою цих провокацій намагатимуться дискредитувати нашу команду, реформу, президента Володимира Зеленського", - заявив Васильченко.

Голова ДАБІ нагадав усім працівникам Держархбудінспекції, що вони завжди повинні діяти винятково в рамках законів України, з якими б пропозиціями до них не зверталися різні "рішали". Інакше покарання буде неминучим.

Васильченко також закликав не залишати "просто так" ситуації з корупцією в будівельній сфері. На створеній урядом платформі "Реформування системи містобудування" bezdabi.gov.ua можна написати своє звернення з приводу корупційних дій чиновників.

"А ворогам реформи я хочу сказати - не дочекаєтеся. Ніякі ваші провокації, брехливі чутки і фальшиві звинувачення не завадять проведенню реформи, якої ви так боїтеся. Ваші схеми будуть знищені. ДАБІ вже готова до ліквідації. Не намагайтеся впливати на цей процес, а краще вчіться працювати чесно", - підкреслив голова Держархбудінспекції.

За його словами, більшість учасників ринку підтримують реформу і бачать у ній перспективу.

"Адже саме будівельна галузь в умовах глобальної кризи, яка охоплює світ, може стати одним з локомотивів економіки України. І наша реформа сприятиме цьому, тому що вона абсолютно змінює філософію ставлення до містобудування", - додав Васильченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram