ГоловнаПолітика

МВФ, Світовий банк і ЄС готові виділити кошти Україні після прийняття закону про ринок землі, - Мушак

Крім закону про землю, Рада повинна прийняти законопроект про банки №2571-д в цілому.

МВФ, Світовий банк і ЄС готові виділити кошти Україні після прийняття закону про ринок землі, - Мушак
Алексей Мушак
Фото: Макс Левин

Міжнародний валютний фонд, Світовий банк і Європейський союз готові виділити кошти Україні після прийняття закону про ринок землі.

Про це на круглому столі Інституту Горшеніна "Відкриття ринку землі в Україні. Що далі?" заявив народний депутат ВРУ VIII скликання Олексій Мушак.

"Питання землі не є пріоритетним для МВФ. Для них більш пріоритетним був закон про банки, оскільки закон про ринок землі не впливає на баланс держави. Це довгострокова історія (Прим.: відкриття ринку землі). А питання щодо банків – це якраз впливає. Але домовленості зі МВФ були", – заявив він.

Мушак додав, що МВФ після ухвалення закону про ринок землі в рамках програми, яка зараз діє, висловив готовність "виділити близько $8 млрд. з кредитною ставкою 2,9 %".

"Також у цьому році Всесвітній Банк готовий виділити нам ще $ 1 млрд. під 2,6 % кредитової ставки. І ще $500 млн. – це макрофінансова допомога від ЄС. Це те, що ми зможемо отримати досить швидко. Тут кредитна ставка – 0, 25% в євро. Це ті кошти, які ми можемо отримати проголосувавши за два закони. За один (Прим.: про ринок землі) ми вже проголосували. Але ще важливіший закон – це закон про банки".

Своєю чергою, глава аграрного профільного комітету ВР і народний депутат фракції "Слуга народу" Микола Сольський додав, що "це не моя компетенція (Прим.: переговори зі МВФ у рамках прийняття закону про ринок землі). Цим займається виконавча влада і Офіс президента".

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада, крім прийняття в цілому закону про ринок землі, прийняла в першому читанні законопроєкт № 2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, який передбачає заборону на повернення націоналізованих банків їхнім колишнім власникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram