ГоловнаПолітика

Депутати "Європейської солідарності" заявляють, що закон про боротьбу з коронавірусом не відповідає тому, який голосували в Раді

Вони скерували звернення в Офіс генпрокурора і ДБР.

Депутати "Європейської солідарності" заявляють, що закон про боротьбу з коронавірусом не відповідає тому, який голосували в Раді
Фото: eurosolidarity.org

Народні депутати з фракції "Європейська солідарність" надіслали депутатське звернення в Офіс генерального прокурора і в ДБР з вимогою почати розслідування щодо невідповідності тексту закону про боротьбу з коронавірусом тому, який голосувався під час пленарного засідання.

"Влада сфальсифікувала закон про боротьбу з коронавірусом. У понеділок на позачерговому засіданні Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)". Серед іншого, закон повинен був підтримати громадян у період карантину, зокрема орендарів і звільнити їх від плати за користування майном (але залишити сплату комуналки та інших платежів)", - написав на своїй сторінці в мережі facebook Микола Княжицький.

"У вихідному тексті закону було написано: "Наймач звільняється від плати за користування майном". Однак після оприлюднення документа ця норма відображена у зовсім іншій редакції, а саме: "Наймач може бути звільнений від плати за користування майном. Виходить, що ця норма ніяк не захищає орендаря і не покращує його становище. Наголошую, що депутати за таке не голосували" - додав народний депутат.

Політик наголосив, що такі дії є порушенням закону з боку влади.

"І це означає, що вже після голосування, під час підготовки законопроєкту на підпис Разумкова і Зеленському, хтось у Верховній Раді або в Офісі президента цинічно замінив його. Дуже сподіваюся, що вище керівництво держави про це не знало і свідомо не порушувало закон", - зазначив Княжицький.

Звернення підписали Микола Княжицький, Ірина Фріз, Микола Величкович, Михайло Бондар, Марія Іонова, Софія Федіна та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram