ГоловнаСуспільствоПодії

МіГ-29 отримав пошкодження під час аварійної посадки на аеродромі в Мелітополі (оновлено)

За попередньою інформацією, льотчик не постраждав.

На військовому аеродромі в Мелітополі ввечері 10 квітня здійснив аварійну посадку винищувач МіГ-29.

Як повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ, винищувач виконував навчальний політ. Попередньо, льотчик пошкоджень не отримав. Причини інциденту з'ясовуються спеціально призначеною комісією.

За інформацією Українського мілітарного порталу, літак пошкодив крило. На фото видно, що винищувач перебуває на злітній смузі.

Фото: https://mil.in.ua

Фото: https://mil.in.ua

"МіГ-29 з бортовим номером 47 входить до складу 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації, що базується в місті Луцьк", - йдеться в повідомленні.

Видання пише, що літак був побудований в березні 1990 року, з березня 1992-го перебуває в складі Повітряних сил ЗСУ. Раніше мав номер 36 жовтий і до 2001 року був у складі 168-го льотно-випробувального комплексу в Кіровському в Криму. Після розформування перебував на зберіганні.

У 2014 році був вивезений з окупованого півострова і в 2016-му пройшов ремонт на Львівському авіаційному заводі, де отримав новий бортовий номер 47 синій і переданий в 204-ту БрТА.

На сайті Держбюро розслідувань ідеться, що через аварійну посадку військового літак в Мелітополі розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення правил польотів (ст.416 Кримінального кодексу).

Процесуальне керівництво досудовим розслідування здійснюватиме військова прокуратура Запорізького гарнізону.  

Фото: dbr.gov.ua

Фото: dbr.gov.ua

Фото: dbr.gov.ua

Фото: dbr.gov.ua

Винищувач МіГ-29 є основним бойовим літаком Повітряних сил України. Багатофункціональність дозволяє використовувати його для виконання завдань протиповітряної оборони і для здійснення ударів по наземних цілях.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram