ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівський авіаційно-ремонтний завод передав ЗСУ модернізований МіГ-29

На літак встановили капітально відремонтовані двигуни, нову електроніку та авіоніку.

Львівський авіаційно-ремонтний завод передав ЗСУ модернізований МіГ-29
МиГ-29
Фото: ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", передало Повітряним силам України відремонтований і модернізований винищувач МіГ-29.

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

Зазначається, що фахівці заводу модернізували літак в рамках державного оборонного замовлення і виконали роботи достроково - на місяць раніше.

На літак встановили капітально відремонтовані двигуни, нову електроніку та авіоніку. Міжремонтний ресурс модернізованого МіГ-29 становить вісім років з можливістю продовження до 12 років.

"Вже другий тиждень підприємство працює в особливому режимі у зв'язку з карантином, на роботу допускаються тільки працівники, залучені до виконання критично важливих робіт. Але, незважаючи на перешкоди, ми мобілізували всі ресурси і достроково виконали взяті на себе зобов'язання з ремонту та модернізації авіаційної техніки", - заявив директор заводу Дмитро Матрунчик.

Винищувач МіГ-29 є основним бойовим літаком Повітряних сил України. Багатофункціональність дозволяє використовувати його для виконання завдань протиповітряної оборони і для завдання ударів по наземних цілях.

Нагадаємо, у червні минулого року "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" успішно завершив льотні випробування навчально-бойового літака МіГ-29УБ після ремонту.

Раніше з Львівського авіаремонтного заводу стягнули 2,9 млн гривень за несвоєчасний ремонт двох МіГ-29. У березні 2018 року між Міноборони і підприємством був укладений договір про модернізацію двох літаків МіГ-29. У зв'язку з порушенням термінів виконання робіт виконавець повинен був сплатити штраф, але зазначені зобов'язання добровільно не виконав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram