ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт підозрюваного у справі Гандзюк Левіна

Генпрокурорка Венедіктова запевняє, що розслідування не втратить темпу і буде доведене до кінця.

Суд продовжив арешт підозрюваного у справі Гандзюк Левіна
Подозреваемый в организации нападения на Екатерину Гандзюк Алексей Левин (Москаленко) в суде в болгарском Бургасе, 9 марта 2020
Фото: hromadske.ua

Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці арешт і залишив під вартою підозрюваного в організації вбивства радника мера Херсона Катерини Гандзюк Олексія Левіна (Москаленко).

Про це повідомляють на сайті Офісу генерального прокурора.

У понеділок, 30 березня, генпрокурорка Ірина Венедіктова провела зустріч з керівництвом Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів упродовж 2017-2018 років.

Венедіктова представила свого заступника Олексія Симоненка, який включений до складу групи прокурорів, що наглядають за розслідуванням цієї резонансної кримінальної справи. Вона також запевнила, що розслідування не втратить темпу і буде доведене до кінця.

"Розслідування справи Катерини Гандзюк буде доведене до кінця і не втратить темпу - це наша принципова позиція. У кримінальному провадженні змінився куратор - це мій заступник Олексій Симоненко. Однак група прокурорів і група слідчих СБУ залишаються тими ж - які зробили прорив у слідстві. Усі налаштовані на реальний результат і скерування обвинувальних актів до суду. Водночас ми відкриті і вітаємо парламентський контроль і контроль громадськості, і нам буде про що звітувати і надалі. Наше завдання діяти в рамках закону, щоб якомога швидше встановити істину і покарати всіх винних", - заявила Венедіктова.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Фігурантами злочину вважаються Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор) і Владислав Мангер (замовник).

Співробітники правоохоронних органів Болгарії затримали Левіна 24 січня 2020 року, де він проживав разом зі своєю співвітчизницею. 27 січня болгарський суд заарештував його на 40 діб. 11 березня Апеляційний суд Бургаса підтвердив рішення першої інстанції про видачу Левіна Україні.

16 березня Болгарія екстрадувала Левіна в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram