ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ прийшла з обшуком у мерію Запоріжжя

Йдеться про справу щодо передачі землі в оренду за заниженою вартістю.

Фото: facebook.com/vitalii.ryabcev
Співробітники Служби безпеки України 30 березня прийшли з обшуком у Запорізьку мерію. Слідчі дії відбуваються у кабінетах і за місцем проживання заступника міського голови Сергія Мишка і начальника управління земельних ресурсів Юлії Сколибог, пише "Українська правда".

"Обшуки тривають. Вони щойно почалися, тому деталі пізніше. Йдеться про махінації із комунальною землею, і там порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою)", - повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

За словами депутата Запорізької міськради Віталія Рябцева, мова йде про справу, яку було порушено близько року тому. Майже 60 великих земельних ділянок у Запоріжжі були передані орендарям за заниженою вартістю. Збитки склали приблизно 70 млн гривень.

Рябцев повідомив, що перед передачею документів на сесію міськради, одна з фірм проводила оцінку цієї землі і занизила її вартість.

Нагадаємо, в лютому прокуратура Харкова повідомила про підозру директору приватного підприємства за фактом самозахоплення 3 га землі і самовільного будівництва в Новобаварському районі міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram