ГоловнаСуспільствоЖиття

АМКУ порушив справу через подорожчання медичних масок

"З оголошенням карантину цей товар зник з полиць узагалі, або ж продавався за цінами, які в 10 разів перевищували їх вартість на початку березня".

АМКУ порушив справу через подорожчання медичних масок
Фото: korrespondent

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України порушило справу стосовно виробників і постачальників медичних масок, а також аптечних мереж столиці через підвищення цін у зв'язку зі спалахом коронавірусу.

Про це повідомив голова обласного відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький у фейсбуці.

За його словами, скарги на подорожчання медичних масок надходять з початку березня. При цьому він уточнив, що на кінець березня одноразові маски в аптеках Києва коштують від 24-30 грн за штуку.

Хмельницький додав, що маски з аптек почали зникати ще до виявлення перших хворих на коронавірус в Україні.

"З оголошенням карантину цей товар зник з полиць узагалі, або ж продавався за цінами, які більш ніж у 10 разів перевищували їх вартість на початку березня", - підкреслив він.

Хмельницький також зазначив, що в АМКУ вважають, що зростання цін у всіх мережах має всі ознаки узгоджених антиконкурентних дій.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет порушив справу через подорожання продуктів у Києві.

Міністерство охорони здоров'я раніше неодноразово заявляло, що маски не захищають від коронавірусу і закликало їх масово не скуповувати. Але після введення карантину в багатьох місцях, наприклад, у громадському транспорті Києва, носіння масок стало обов'язковим.

У Митній службі вже заявили, що медичні маски стали популярнішими серед контрабандистів, ніж цигарки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram