ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін схвалив обов'язкову обсервацію для громадян, які повернулися з-за кордону

Ці особи вважаються такими, які мали контакт з хворим на коронавірус.

Кабмін схвалив обов'язкову обсервацію для громадян, які повернулися з-за кордону
Фото: Макс Требухов

Кабмін підтримав посилення карантинних заходів через коронавірус, які були ініційовані Міністерством охорони здоров'я. 

Прийнята постанова передбачає, що особи, які контактували з хворими на коронавірус або самі хворіють COVID-19 і не потребують госпіталізації, зобов'язані перебувати на самоізоляції. Про це йдеться на сторінці МОЗ у Facebook. 

Ті, хто повернулися з країн або регіонів із місцевою передачею вірусу, підлягають обов'язковій обсервації протягом двох тижнів. У Мінінфраструктури уточнили, що ці особи вважаються такими, які мали контакт із хворим на коронавірус, тому і потребують обов'язкової обсервації протягом 14 днів після перетину державного кордону. Вони повинні перебувати не вдома, а в спеціалізованих установах.

Усі обласні держадміністрації та КМДА мають забезпечити облаштування таких спеціальних установ для організації обсервації, транспортування до них і медичний нагляд за тими, хто буде в них проживати. 

"Крім того, постанова передбачає, що до 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України має запровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції і обсервації", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що за даними журналіста каналу СТБ Віталія Дієслова, евакуйовані з В'єтнаму українці, які ввечері 29 березня прибули в аеропорт "Бориспіль", не бажали йти на обсервацію і виривалися додому.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко не виключив посилення заходів контролю за дотриманням 14-денної обсервації для прибулих з-за кордону громадян.

Глава МВС Арсен Аваков заявив про готовність поліції забезпечити примусову госпіталізацію інфікованих громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram