ГоловнаЕкономікаДержава

У Раді зареєстрували законопроєкт Шмигаля про зміни до держбюджету на 2020 рік

Документ був отриманий 29 березня.

У Раді зареєстрували законопроєкт Шмигаля про зміни до держбюджету на 2020 рік
Фото: focus.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до закону "Про державний бюджет на 2020 рік". Ця інформація розміщена на сайті парламенту, текст законопроєкту поки не опублікований.

Ініціатором законопроєкту є прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Документ був отриманий і переданий на розгляд керівництва 29 березня.

Фото: w1.c1.rada.gov.ua

В оновленому тексті поправок, текст яких є в розпорядженні LB.ua, Кабмін запропонував ВР збільшити дефіцит річного бюджету втричі - з 96,3 млрд гривень до 298,4 млрд гривень.

Передбачається, що доходи держбюджету скоротяться з 1,096 трлн гривень до 972,6 млрд гривень (зокрема загального фонду - майже на 122 млрд гривень), а витрати збільшаться з 1,184 трлн гривень до 1,263 трлн гривень (зокрема загального фонду - на 80 млрд гривень).

Покривати дефіцит планують за кошт запозичень. Дозволений ліміт державного боргу станом на 31 грудня збільшиться з 2,045 трлн гривень до 2,387 трлн гривень.

Документ передбачає створення Стабілізаційного фонду для боротьби з поширенням коронавірусної хвороби. Фонд фінансуватиме протиепідемічні заходи, доплати медпрацівникам, допомогу пенсіонерам.

Кабінет міністрів також пропонує до кінця року наполовину урізати зарплати деяким співробітникам бюджетних установ (тим, хто отримує більш ніж 10 мінімальних зарплат).

Нагадаємо, що про урізання зарплат повідомив прем'єр Денис Шмигаль. За його словами, удвічі менше отримуватимуть ті, хто заробляє більш ніж 47 000 гривен і не задіяний у боротьбі з COVID-19 і заходах нацбезпеки і оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram