ГоловнаЕкономікаБізнес

Єврооблігації - те, що збереже і примножить ваші гроші під час карантину

Єврооблігації - те, що збереже і примножить ваші гроші під час карантину

Поки фондовий ринок на спаді, можна купити валютні облігації України з прибутковістю 8-11,5% річних. Усього кілька тижнів тому в таке важко було повірити. ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА розповідає, чому інвестувати в єврооблігації краще, ніж відкривати банківський депозит.

Кожен українець за традицією починає свій шлях інвестора з відкриття депозитного рахунку. Але пізніше розуміє: є ще одна надійна і більш прибуткова альтернатива.

Порівняйте: за депозитом ви можете отримати приблизно 2% річних в дол. США. З прибутку обов'язково сплачуються 18% прибуткового податку і 1,5% військового збору. Це зменшує чистий прибуток від інструменту.

Ще один варіант інвестування - валютні облігації, зокрема, державні, такі як ОВДП від ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА. Це надійний фінансовий актив. Наприклад, набагато безпечніше вкладати в держоблігації США, ніж в корпоративні. Але в умовах загальносвітової паніки навіть такі цінні папери виставляють на продаж. А це відкриває перед іншими учасниками торгів (з холодною головою і стратегією довгострокового інвестування) можливість придбати єврооблігації з найвищою на той час прибутковістю.

Прибутковість валютних облігацій зростає

Аналітики інвестиційної компанії ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА проаналізували прибутковість єврооблігацій України в період з 2 по 17 березня. Як змінилися показники всього за два тижні?

Найбільшу прибутковість показують валютні облігації з погашенням в 2028 році - 11,51% проти 6,36%. Всього за 15 днів зміна на більш ніж 5 п.п. Доповнивши свій портфель таким активом, можна отримати одноразовий прибуток або розраховувати на фіксований купонний дохід протягом декількох років.

В Україні придбати валютні облігації, якщо ви не вивели понад 100 тис. дол. США на закордонні фондові ринки, можна через Фрідом Фінанс Україна. Компанія відкриває можливість покупки від одного цінного паперу та надає послугу зворотного викупу. Ви також купуєте облігації за курсом Нацбанку, а не комерційним, так зберігши 1,5-2 грн на кожному доларі.

Захисний і прибутковий актив у період карантину

Валютні облігації - інвестиційний інструмент, який допоможе зберегти гроші від інфляції і девальвації гривні. А якщо купити їх у період фінансового спаду, то вони принесуть додатковий дохід, який не запропонує жоден працюючий в Україні банк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram