ГоловнаПолітика

Порошенко: парламент повинен прийняти додаткові заходи для захисту і підтримки лікарів і малозабезпечених

"Дії набувають хаотичного характеру".

Порошенко: парламент повинен прийняти додаткові заходи для захисту і підтримки лікарів і малозабезпечених

Ситуація зі стрімким поширенням коронавірусу й економічною кризою, яка почалася ще до епідемії через тотальну некомпетентність влади, зараз вимагає рішучих і системних кроків. Про це після погоджувальної ради заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

За його словами, фракція «Європейська Солідарність» готова взяти участь у позачерговому засіданні парламенту і приймати рішення, які будуть спрямовані на захист лікарів, малозабезпечених українців і протидію кризовим явищам в економіці держави.

«Ми потребуємо рішучих і системних кроків, які ми повинні зробити вже зараз. Перша позиція - це захистити людей від викликів, які несе і коронавірус, і бідність. І ми розробили законопроєкт, я підписав його як співавтор, де передбачається і захист суб’єктів господарювання, і активна позиція щодо захисту малозабезпечених, і активна позиція з протидії наслідкам в економіці. Я сподіваюся, що завтра під час позачергового засідання цей законопроєкт буде прийнятий», — зазначив Порошенко.

«Ми уважно розглянули законопроєкти, які передбачають додаткові повноваження для медиків. Ми припускаємо серйозні кроки, які були зроблені за нашими вимогами щодо захисту лікарів та захисту фізичного, щоб були забезпечені костюмами, масками, і захисту фінансового. Тому що це не менш важлива функція, ніж та, яку виконують наші воїни на фронті», - підкреслив Порошенко.

Петро Порошенко також розповів, як пройшла погоджувальна рада з представниками уряду.

«Засідання було бурхливим і тривалим. Ми почули багато нового. І те, до чого призвела дилетантська некомпетентність дій влади при підготовці країни до пандемії, до викликів і загроз в економіці, які зараз має Україна, звичайно вимагає рішучих і неординарних рішень», - зазначив Порошенко.

«Ми сьогодні з подивом почули — чи то подали, чи то не подали міністри фінансів, охорони здоров’я у відставку. Потім вони почали це спростовувати, а нам уже представили кандидатури на нових міністрів. Це означає, що дії набувають хаотичного характеру», - застеріг Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram