ГоловнаПолітика

Рада прийняла законопроєкт про додаткову соцдопомогу через COVID-19

За проголосували 312 народних депутатів.

Рада прийняла законопроєкт про додаткову соцдопомогу через COVID-19
Фото: скрин трансляции

Верховна Рада на позачерговому засіданні прийняла в цілому законопроєкт №3275 про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій через поширення COVID-19.

За проголосували 312 народних депутатів, повідомив за підсумками голосування спікер Ради Дмитро Разумков.

Зі "Слуги народу" проголосували за 205 нардепів, з ОПЗЖ - 26, з "ЄС" - 24, "Батьківщини" - 12, "За майбутнє" - 2, "Голосу" - 17, "Довіри" - 12, також за проголосували 14 позафракційних.

У пояснювальній записці говориться, що законопроєкт розроблений з метою актуалізації, удосконалення правових відносин у сферах життєдіяльності, які зазнали змін через поширення коронавірусу.

Зокрема, документ забезпечує здійснення виплат соцдопомоги, тимчасове спрощення виробництва продукції, необхідної для боротьби з хворобою і спрощення їх закупівлі.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила застосовувати для лікування від коронавірусної хвороби COVID-19 незареєстровані лікарські препарати, якщо вони рекомендовані офіційними органами США, країн Євросоюзу, Великобританії, Швейцарії, Японії, Канади, Китаю, Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram