ГоловнаПолітика

Рада розгляне друге читання "антиколомойського" законопроєкту після Великодня, - Корнієнко

Якщо парламент прийме зміни до регламенту, то в залі засідань "все буде швидко".

Рада розгляне друге читання "антиколомойського" законопроєкту після Великодня, - Корнієнко
Фото: Макс Левин

Верховна Рада зможе розпочати розгляду в другому читанні законопроєкту про банки в скороченому режимі після великодніх свят.

Про це після засідання фракції "Слуга народу" в понеділок заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Якщо ми приймемо в середу, післязавтра, зміни до регламенту, а у нас є підозра, що їх заблокують постановою, як заблокували "землю" (законопроєкт про ринок землі, - ред.). Нам потрібен буде тиждень, щоб розблокувати ... Фактично після Великодня ми зможемо розблокувати і підписати законопроєкт про регламент. Він набере чинності і наступного тижня після Великодня або ... на початку травня ми можемо переходити до скороченого розгляду законопроєкту про банки", - цитує Корнієнка Інтерфакс-Україна.

Заступник голови фракції "СН" розповів, що профільний комітет може розглядати поправки до законопроєкту за більш ліберальною процедурою.

"Там можна йти так за званим, постатейним розглядом, коли розглядається кожна стаття і голосується незалежно від кількості поправок до неї, а всім ініціаторам поправок дається певний час (на аргументацію, - ред.), наприклад, за дві хвилини - фактично на кожну статтю йде година... За попередніми підрахунками, комітету з питань фінансової, податкової та митної політики приблизно сім робочих днів треба, щоб у постатейному режимі розглянути", - сказав Корнієнко.

Нардеп наголосив, що якщо Рада ухвалить зміни до регламенту, то в залі засідань "все буде швидко".

Раніше сьогодні заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла, що "антиколомойський" законопроєкт планують розглядати за спеціальною процедурою. Для цього буде змінено регламент.

На позачергове засідання парламент збереться імовірно в середу, 15 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram