ГоловнаПолітика

Рада прийняла в першому читанні законопроєкт про зміни до законодавства про Антимонопольний комітет

Документ підтримали 244 нардепи.

Рада прийняла в першому читанні законопроєкт про зміни до законодавства про Антимонопольний комітет
Фото: facebook/Верховна Рада України

Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 квітня прийняла за основу законопроєкт № 3132 про внесення змін до закону "Про Антимонопольний комітет України" та деякі інші законодавчі акти.

За проголосували 244 народних депутати, оголосив спікер парламенту Дмитро Разумков.

З фракції "Слуга народу" документ підтримали 215 парламентаріїв, 15 депутатів із групи "Довіра" і 8 позафракційних. Решта фракцій і депутатської групи не голосували за законопроєкт.

Ініціатором законопроєкту є нардеп "Слуги народу" Роксолана Підласа. Проєкт закону передбачає перегляд механізму роботи Антимонопольного комітету України як органу оскарження шляхом внесення поправок до законів "Про АМКУ", "Про державну службу" та "Про запобігання корупції".

"Зокрема, пропонується закон "Про АМКУ" доповнити статтею 61, якою визначаються окремо повноваження АМКУ як органу оскарження у сфері державних закупівель. Так, в АМКУ буде створена Комісія з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель", – йдеться в пояснювальній записці документа.

Нагадаємо, що також Рада на позачерговому засіданні дозволила обробку персональних даних хворих на коронавірус без їхньої згоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram