ГоловнаПолітика

Самовисуванка Юлія Світлична склала присягу народного депутата

Вона була обрана на довиборах по 179 округу.

Самовисуванка Юлія Світлична склала присягу народного депутата
Юлия Светличная
Фото: сайт ХОДА

Обрана по 179 округу в Харківській області на довиборах в Раду самовисуванка Юлія Світлична склала присягу народного депутата на позачерговому пленарному засіданні 13 квітня.

"Присягаю на вірність Україні, зобов'язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Батьківщини і добробут українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників", - заявила Світлична.

Світлична під час присяги
Фото: Скриншот
Світлична під час присяги

Нагадаємо, уродженка Харкова Юлія Світлична закінчила Харківський держуніверситет харчування та торгівлі (міжнародна економіка) і Нацакадемію держуправління при Президентові України (державне управління). У 2012 році закінчила там аспірантуру й отримала ступінь кандидата наук.

Працювала на різних посадах у Харківській ОДА з 2006 року. З 2010-го по 2014 рік перебувала в опозиції до режиму Віктора Януковича. Повернулася в Харківську обладміністрацію відразу після зміни влади - в квітні 2014-го.

У 2014 році була директором департаменту з питань підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації. З листопада 2014 року - заступник голови Харківської обласної державної адміністрації. 25 жовтня 2015 року обрана депутатом Харківської обласної ради VII скликання.

З листопада 2015 року керувала фракцією "БПП "Солідарність" у Харківській обласній раді. У квітні 2016 року стала першою заступницею голови адміністрації.

29 серпня 2016 року була призначена тимчасово виконувачкою обов'язків голови Харківської ОДА замість Ігоря Райніна, який пішов на підвищення і був призначений головою Адміністрації президента.

15 жовтня 2016 року Петро Порошенко призначив Юлію Світличну головою Харківської обласної державної адміністрації.

У 2019 році після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента України Юлія Світлична стала тимчасово виконувачкою голови Харківської ОДА.

9 жовтня 2019 року президент Зеленський звільнив Юлію Світличну з поста голови Харківської обласної державної адміністрації.

У березні 2020 року партія "Слуга народу" вирішила зняти свого кандидата на довиборах до Верховної Ради по округу №179 Вікторію Алексейчук через низький рейтинг. За результатами опитувань, вона набирала близько 12% голосів. Водночас за колишню голову Харківської ОДА Юлію Світличну готові були проголосувати 62,3% респондентів.

24 березня ексголова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична офіційно перемогла на довиборах у Верховну Раду по округу №179. Світлична отримає мандат, який раніше мав її наступник Олексій Кучер. Його призначили харківським губернатором у листопаді 2019 року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram