ГоловнаПолітика

Рада розпорядилася об'єднати пошук у кадастрах на одному сайті

Депутати ухвалили закон про національну інфраструктуру геопросторових даних.

Рада розпорядилася об'єднати пошук у кадастрах на одному сайті
Фото: Пресс-служба Днепропетровской ОГА

Верховна Рада на позачерговому засіданні в понеділок прийняла в другому читанні та у цілому законопроєкт № 2370 про національну інфраструктуру геопросторових даних.

Його підтримали 302 депутати.

Законопроєкт передбачає створення та розвиток національної інфраструктури геопросторових даних, таких як системи координат і висот, державний кордон, адміністративно-територіальні одиниці (включно з їхніми межами), населені пункти з вулицями, будівлі та споруди, автомобільні дороги та залізничні колії, інженерні комунікації, порти та аеропорти, земельний покрив і грунти, земельні ділянки, географічні назви, цифрова модель рельєфу, ортофотоплани.

Безкоштовний і відкритий доступ до них забезпечуватиметься через офіційний сайт національної інфраструктури або геопорталів власників.

Також законопроєкт передбачає адміністративне покарання за порушення прав на геопросторові дані та метадані. Їхнє привласнення, втрата або несанкціоноване знищення, а також порушення порядку створення і використання буде каратися штрафом 100–150 неоподатковуваних мінімумів.

 

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram