ГоловнаПолітика

Рада заборонила проводити конкурси на посади в держслужбі на час карантину

Інші оголошені конкурси, результати яких не оголошені, скасовуються.

Рада заборонила проводити конкурси на посади в держслужбі на час карантину
Фото: kmu.gov.ua

Верховна Рада заборонила Кабінету Міністрів проводити конкурси на керівні посади на державну службу на час карантину, а також через 30 днів з дня його скасування і, відповідно, - призначати на посади за результатами конкурсу.

За законопроєкт про зміни до державного бюджету на 2020 рік №3279-д проголосували 249 депутатів, передають "Українськi Новини".

Для призначення на держслужбу суб'єктом призначення або керівником держслужби спочатку розглядаються кандидати, запропоновані комісією з питань вищого корпусу держслужби або конкурсною комісією, якщо термін оприлюднення результатів конкурсу перевищує 45 днів з дня оголошення конкурсу.

Інші оголошені конкурси на посади держслужби, результати яких не оголошені, скасовуються.

У разі відсутності або відхилення суб'єктом призначення кандидатур, запропонованих комісією з питань вищого корпусу держслужби або конкурсною комісією, суб'єкт призначення може призначити на посаду шляхом укладення контракту про проходження держслужби на період карантину до визначення переможця конкурсу.

Призначення на посади держслужби здійснюється в установленому Кабміном порядку, який визначає механізм добору на посади держслужби шляхом проведення співбесід з кандидатом на посаду.

Кабміну в двомісячний термін після скасування карантину доручено забезпечити оприлюднення конкурсів на посади держслужби, призначення на які відбулися згідно з цією нормою закону без конкурсу.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні в понеділок Рада скоротила доходи держбюджету-2020 на 119,7 млрд гривень, до 975,8 млрд, і збільшила витрати на 82,4 млрд гривень, до 1 266,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram