ГоловнаПолітика

Кабмін звільнив заступників міністра економіки Кухту та Ніколайчука

Відповідно до закону, після звільнення міністра першого заступника і заступника також звільняють з посад.

Кабмін звільнив заступників міністра економіки Кухту та Ніколайчука
Павел Кухта
Фото: nv.ua

Кабінет Міністрів звільнив Павла Кухту з посади першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Про це йдеться в розпорядженні уряду №408 від 13 квітня.

"Звільнити Кухту Павла Андрійовича з посади першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України відповідно до абзацу четвертого частини другої статті 9 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади"", - йдеться в документі.

"Відповідно до закону про центральні органи влади (ЦОВ), у разі звільнення міністра першого заступника і заступника звільняє з посад Кабінет Міністрів. Я відразу написав заяву, але до призначення нового міністра забезпечував роботу міністерства, потім передавав справи", - прокоментував своє звільнення Кухта агентству "Інтерфакс-Україна".

Також розпорядженням №409-р Кабмін звільнив з посади заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергія Ніколайчука.

Кухту призначили заступником міністра, коли Мінекономіки очолив Тимофій Милованов. На цій посаді він займався питаннями приватизації державних підприємств, управління держмайном, реформою ринку праці та продовженням реформи держзакупівель.

Кухта - фахівець у сфері фіскальної політики, бюджетного процесу та пенсійної реформи. Раніше він працював у Стратегічній групі радників з підтримки реформ разом з Іваном Міклошем і Лешеком Бальцеровичем, був програмним директором партії "Голос".

Ніколайчук був призначений заступником міністра у вересні минулого року. Повідомляли, що він відповідатиме за макроекономічний аналіз і прогнозування. До призначення на посаду Ніколайчук працював директором департаменту монетарної політики й економічного аналізу Національного банку. Він також є експертом у галузі монетарної політики, макроекономіки і макроекономічного моделювання.

Нагадаємо, 17 березня Рада призначила міністром економіки заступника генерального директора агрохолдингу Ukrlandfarming Ігоря Петрашка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram