ГоловнаПолітика

ДБР висунуло Чорновол підозру у вбивстві

Колишній депутатці може загрожувати довічне ув'язнення.

ДБР висунуло Чорновол підозру у вбивстві
Фото: Макс Левин

Державне бюро розслідувань висунуло колишній депутатці Верховної Ради Тетяні Чорновол підозру у вбивстві працівника офісу Партії регіонів у лютому 2014 року.

Про це йдеться на сайті ДБР.

"За попередньою інформацією 18 лютого 2014 підозрювана керувала діями групи осіб і безпосередньо брала участь у підпалі будинку в центрі Києва на вулиці Липській, у якій був офіс однієї з політичних партій. У результаті пожежі загинув працівник 1948 року народження, який перебував у приміщенні партійного офісу", – заявило Бюро.

Дії Чорновол кваліфікували за п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу – умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

За версією слідства 18 лютого 2014 року Чорновіл із "невстановленою особою чоловічої статі" влаштували підпал будівлі на вулиці Липській, у результаті якого загинув 57-річний комп'ютерник Володимир Захаров.

"Чорновол Т.М. підняла захисний металопластиковий ролет одного з вікон, а невстановлена досудовим розслідуванням особа чоловічої статі через вказане вікно вкинула в будівлю ємність із запальною сумішшю", – зазначено в постанові Печерського райсуду Києва, яка санкціонувала обшук у будинку Чорновол.

У неї знайшли "речі, що мають доказове значення для розслідування", зброю та патрони.

Якщо провину Чорновол доведуть, їй може загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 15 років і навіть довічне ув'язнення.

Нагадаємо, відома українська журналістка Тетяна Чорновол була активною учасницею Революції гідності. 25 грудня 2013 року її жорстоко побили на автодорозі в районі Борисполя. Чорновіл заявила, що побиття було організовано тодішньою владою.

У 2014 році вона увійшла в першу п'ятірку виборчого списку партії "Народний фронт" і стала депутаткою Верховної Ради восьмого скликання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram