ГоловнаПраво

Трьом поліцейським оголосили підозри за притягнення невинного до відповідальності

Вони підкупили громадянина заради поліпшення статистики розкриття злочинів.

Трьом поліцейським оголосили підозри за притягнення невинного до відповідальності
Фото: dbr.gov.ua

Слідчі полтавського територіального управління ДБР оголосили підозри трьом поліцейським за притягнення до відповідальності невинної особи.

Йдеться про начальника одного з райвідділів ГУ Нацполіції в Харківській області, начальника сектора кримінальної поліції і слідчій цього райвідділу, повідомили в пресслужбі ДБР.

"За попередньою інформацією, начальник райвідділу поліції переконав свого підлеглого, начальника сектора кримінальної поліції, створити штучні умови для поліпшення статистики розкриття злочинів, пов'язаних із розкраданнями лісу. Для цього підозрювані запропонували місцевому жителю грошову винагороду в обмін на зізнання у вирубці дерев. Далі правоохоронці обіцяли сприяти йому в ухиленні від покарання у вигляді позбавлення волі", – йдеться в повідомленні.

Для реалізації злочину вони відвезли громадянина в ліс, де вже були зрубані дев'ять дерев, вручили йому бензопилу й паливо до неї, після чого викликали слідчо-оперативну групу.

18 березня слідча, знаючи, що людина невинна, повідомила йому про підозру в незаконній вирубці деревини. У рамках кримінального провадження задокументована передача поліцейськими потерпілому 300 гривень у якості винагороди за зізнання у злочині, якого він не скоював.

Фото: dbr.gov.ua

Начальнику райвідділу повідомили про підозру в підбурюванні до залучення невинного до кримінальної відповідальності (ч. 4 ст. 27, ч.2 ст. 372 Кримінального кодексу України), а двом його підлеглим – притягненні до відповідальності.

Нагадаємо, що в березні Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в тортурах двом поліцейським із міста Сватове в Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram