ГоловнаПраво

Дружину ексглави МЗС Кожари відпустили під особисте зобов'язання

Марину Козерод підозрюють у наданні свідомо неправдивих свідчень.

Дружину ексглави МЗС Кожари відпустили під особисте зобов'язання
Леонид Кожара
Фото: partyofregions.org.ua

Шевченківський районний суд міста Києва відпустив дружину колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари Марину Козерод під особисте зобов'язання.

Про це повідомив адвокат Козерод Ілля Серафимов, передає Громадське.

За словами адвоката, його клієнтка зобов'язалася не залишати Київську область, інформувати правоохоронців про зміну місця проживання і з'являтися на їхні виклики.

Нагадаємо, 10 квітня Марині Козерод повідомили про підозру за свідомо неправдиві свідчення у справі про вбивство колишнього гендиректора телеканалу "Інтер" Сергія Старицького.

Нагадаємо, 21 лютого в будинку Кожари в результаті вогнепального поранення загинув колишній керівник телеканалу "Інтер", генеральний директор Atlantic Group Сергій Старицький. У будинку перебували троє людей: подружжя та їхній гість. Всі троє вживали алкогольні напої.

Дружина Кожари заявила, що гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря. Однак наступного дня у поліції з'явилися дані, які дають підстави припускати, що Старицький міг не сам покінчити з життям. Тому за погодженням з прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано з самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу.

Ні Кожара, ні його дружина спочатку не фігурували як підозрювані.

2 березня поліція не змогла провести слідчий експеримент, тому що Кожара потрапив до лікарні, і в будинку не було ні його, ні його дружини.

Кожара був главою МЗС з 24 грудня 2012 року до 23 лютого 2014 року, коли його відправили у відставку разом з іншими одіозними міністрами - Дмитром Табачником і Раїсою Богатирьовою. Решта Кабміну протрималася тоді ще кілька днів.

25 березня Кожарі вручили підозру у вбивстві.

10 квітня дружині ексглави МЗС Кожари оголосили підозру в наданні свідомо неправдивих показань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram