ГоловнаПраво

Дружина Кожари намагалася відібрати пістолет у Старицького, - адвокат

Суд допитає дружину Кожари.

Дружина Кожари намагалася відібрати пістолет у Старицького, - адвокат
Фото: cкрин трансляции

Дружина підозрюваного ексміністра Леоніда Кожари Марина Козерод написала заяву, в якій стверджує, що намагалася відібрати пістолет у ексдиректора каналу "Інтер" Сергія Старицького, який загинув у будинку Кожари 21 лютого.

Заяву зачитав адвокат Кожари, щодо якого Шевченківський районний суд Києва обирає запобіжний захід.

Зокрема, адвокат сказав, що Марина Козерод написала "заяву про вчинення правопорушення-казусу".

За її словами, 21 лютого вона і її чоловік близько 14:45 приймали як гостя Старицького. Він був близьким другом Кожари з 1980 року, вони були в тісних стосунках.

"Починаючи з 15-ї години, мій чоловік і Старицький почали вживати алкоголь, атмосфера була невимушена і дружня", - йдеться в заяві.

За словами дружини, Кожара підтримував Старицького під час його розлучення. Близько 21:20 Старицький, за словами дружини ексміністра, гостював у них і перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння. О 22-й годині його нібито мав забрати водій і відвезти додому.

"Між 21-ю і 22-ю годинами в правій руці Старицького я побачила пістолет. Мій чоловік на той момент був на другому поверсі будинку", - йдеться в заяві.

Далі адвокат не зачитував, але наприкінці зазначив, що "Марина Борисівна намагалася відібрати пістолет у Старицького".

За словами прокурора, слідство не отримувало такої заяви.

Адвокат також попросив суд допитати Марину Козерод, оскільки її так і не допитували під час розслідування, суд задовольнив це клопотання.

Також суд задовольнив клопотання захисту допитати ще одного свідка - Жанну Білу, яка, за словами адвоката, знала про відносини Кожари і Старицького. Слідство допитало її.

Крім того, суд відмовив у допиті слідчої Києво-Святошинського відділу поліції Світлани Веселої, яка раніше проводила розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram