ГоловнаПраво

Скарги в ЄСПЛ у справах політв'язнів будуть доповнюватися, - заступник міністра юстиції

"Україна подала одну справу щодо всіх політв'язнів".

Скарги в ЄСПЛ у справах політв'язнів будуть доповнюватися, - заступник міністра юстиції
Фото: Макс Левин

Уповноважений в справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина заявив, що Україна буде доповнювати скарги в ЄСПЛ у справах звільнених політв'язнів - Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, а також усіх звільнених, хто готовий давати свідчення. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Україна подала одну справу щодо всіх політв'язнів. Вона - на тому ж етапі, що і справа моряків, - встановлюється процедурний графік. Щодо п'яти політв'язнів: Еміра Усеїна Куку, Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Сергія Литвинова і Олега Сенцова. Ми також оскаржували застосування Правила 39. Повернулися всі, крім одного - Еміра Усеїна Куку. До слова, у мене викликає подив, що Росія намагається давати будь-яку інформацію в цій справі, незважаючи на те, що ЄСПЛ не прийняв щодо нього рішення".

Іван Ліщина також зазначив, що Україна планує доповнити заяву щодо Донбасу новими скаргами з боку звільнених із полону "ЛНР-ДНР" у грудні 2019 року: "Так, будемо стовідсотково подавати. Мова йде не про нові справи, а доповнення заяви щодо Донбасу. Генеральна прокуратура збирає необхідні свідчення (полонених - LB.ua),будемо їх оформляти і передавати. Крім того, доповнимо матеріали по Клиху і Карпюку, і інших, хто готовий говорити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram