ГоловнаПраво

У розслідуванні у справах Майдану оголосили нову підозру

Громадянин дав свідомо неправдиві покази для пом'якшення запобіжного заходу підозрюваному - колишньому слідчому МВС.

У розслідуванні у справах Майдану оголосили нову підозру
Фото: antikor.com.ua

Офіс генпрокурора і слідчі відділу розслідувань справ Майдану ДБР оголосили про підозру громадянинові у свідомо неправдивих свідченнях на суді.

Його свідчення сприяло звільненню з-під варти колишнього слідчого, якого підозрювали в переслідуванні протестувальників. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

"За даними слідства, на підставі свідомо неправдивих показів свідка під присягою суддя Печерського райсуду звільнив з-під варти колишнього слідчого Дніпровського райуправління ГУ МВС Києва. При цьому було встановлено, що цей правоохоронець 18 лютого 2014 року незаконно затримав і повідомив про підозру в масових заворушеннях без доказів провини двом учасникам Євромайдану, а також направив до суду клопотання про взяття їх під варту", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що пом'якшення запобіжного заходу дало б можливість підозрюваному правоохоронцю втекти на тимчасово окуповану частину території України. Однак завдяки діям слідчих, прокурорів, працівників СБУ та Держприкордонслужби колишній слідчий не зміг залишити підконтрольну уряду територію і постав перед судом.

Нагадаємо, 6 лютого слідчі відділу розслідувань справ Майдану ДБР оголосили підозру колишньому слідчому Дніпровського районного управління ГУ МВС України в Києві.

20 лютого до суду направили обвинувальний акт проти колишнього слідчого Дніпровського районного управління ГУ МВС у Києві, підозрюваного у злочинах проти учасників Майдану. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram