ГоловнаПолітика

САП попросила Венедіктову не тиснути на неї

Антикорупційна прокуратура вимагає припинити публічні звинувачення 

САП попросила Венедіктову не тиснути на неї
Фото: Макс Требухов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила генпрокурора Ірину Венедіктову припинити публічні звинувачення на адресу САП.

"Такі дії жодним чином не сприяють утвердженню авторитету органів правопорядку - і прокуратури зокрема, а мають зворотний ефект у суспільстві", - йдеться в повідомленні САП, опублікованому у фейсбуці.

"У силу специфіки роботи ми володіємо інформацією та добре розуміємо запущені так званими «політичними елітами» процеси перепідпорядкування нашої діяльності певним цілям, які не узгоджуються із завданнями кримінального судочинства. З огляду на це, наполегливо закликаємо Генерального прокурора не бути частиною таких процесів, не чинити тиску на прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та ганьбити правоохоронну систему", - заявила прокуратура.

У САП підкреслили, що на цей момент на розгляді Вищого антикорупційного суду перебувають понад 200 кримінальних справ. У них фігурують особи, які "ще 5 років тому могли зателефонувати генеральному прокурору і вирішити всі проблеми в режимі online".

Прокуратура підкреслила, що ВАКС "здійснює правосуддя відповідно до процедури, встановленої законом, а не відповідно до побажань Холодницького, Ситника чи навіть Венедіктової".

Нагадаємо, що публічна перепалка між САП і Венедіктовою почалася 26 травня, коли генпрокурор опублікувала відеозвернення зі звинуваченнями Антикорупційної прокуратури в бездіяльності. Приводом для цього стало закриття провадження стосовно нардепа Рената Кузьміна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram