ГоловнаСвіт

Польща пом'якшила карантин для сезонних працівників з України та Білорусі

Фермам доведеться оплачувати тестування робітників.

Польща пом'якшила карантин для сезонних працівників з України та Білорусі
Фото: EPA/UPG

Польща пом'якшила карантин для сезонних працівників з України і Білорусі. Вони зможуть починати роботу з першого дня перебування в країні, повідомив міністр сільського господарств Ян Кшиштоф Ардановський.

Для приїжджих розроблені спеціальні санітарні процедури, зазначає "Радіо Польща".

"Головний санітарний інспектор представив рекомендації, що визначають спосіб перебування працівників у господарствах, окремі входи, санітарні вузли, обмеження контактів до мінімуму, розподіл працівників на менші групи, щоб мінімізувати ризик. У разі захворювання когось з її членів, тільки цю групу ми призначаємо до госпіталізації і виключаємо з праці", - сказав міністр.

Новоприбулі працівники будуть проходити тести на наявність коронавірусу. Платити за це повинні ферми.

"Це також відповідає інтересам фермерів, які запрошують працівників. Адже працівники, збираючи врожаї, забезпечують доходи фермерам. Бюджетна підтримка заборонена Європейським Союзом - це неприпустима державна допомога. Ми не можемо за рахунок бюджету іноземцям покривати витрати на ці тести", - сказав польський міністр.

Міністр сільського господарства закликав поляків, які залишилися без роботи, розглянути можливість сезонної роботи в сільськогосподарській галузі.

У Польщі, як і в інших країнах Європи, через коронавірус виникла нестача рук на сезонних роботах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram